Nurullah Gazi

Havo 4, Pascal College

“Ik kan zelf helpen om de school leuker te maken.”

“Na het behalen van mijn vmbo-diploma ben ik opgestroomd naar de havo op het Pascal College. Ik wilde heel graag de havo doen en er waren in Zaandam verschillende scholen waar dat kon. Zodra ik echter deze school binnenliep was het gevoel goed. Ik merkte dat er echte aandacht is voor opstromers. Je wordt niet zo maar aan je lot overgelaten bij deze stap. Als je wordt aangenomen, moet je bijvoorbeeld eerst naar zomerschool om bepaalde vakken, zoals wiskunde, bij te spijkeren. Dan ben je in ieder geval goed voorbereid op de havo.

Het was wel spannend om een nieuwe start te maken. Tijdens de Ardennenreis bij de start van het schooljaar heb ik mijn klasgenoten goed leren kennen. De verschillen met mijn vorige school ervaar ik als heel positief. Zo is hier duidelijk aandacht voor ons. Er is veel ruimte voor discussie over allerlei maatschappelijke onderwerpen die ons bezig houden. Verder is de begeleiding goed, ook als er niets aan de hand is. Een voorbeeld zijn de studiehulpuren. Elke donderdagochtend zijn de leraren het eerste uur beschikbaar voor vragen of extra uitleg. En als je dat niet nodig hebt, kun je gewoon in bed blijven liggen.

Op mijn vorige school was ik actief in de leerlingenraad en zat ik in de MR. Dat was heel leerzaam. Ik volgde een cursus bij het LAKS en kon mee vergaderen met de volwassenen. Op het Pascal College word ik actief in de leerlingenvereniging en ga ik volgend jaar in de GMR. Op die manier kan ik zelf helpen om de school leuker te maken. Juist door dit soort dingen, ben ik heel tevreden met mijn keuze voor het Pascal College.”