8.000 zonnepanelen voor scholen in Nieuw-West

Samen met 5 Amsterdamse schoolbesturen, Amos, Asko Scholen, Esprit Scholen, SOVOP en Stichting Westelijke Tuinsteden, hebben we onze handtekening gezet onder het project ‘Zon op scholen in Nieuw-West’. Hiermee staat de afspraak dat maar liefst 34 scholen in Amsterdam Nieuw-West de komende jaren zo’n 8.000 zonnepanelen op hun daken laten aanbrengen.

De gemeente Amsterdam is enthousiast over deze ontwikkeling en ondersteunt de  schoolbesturen met een projectleider. Deze heeft onder meer het project begeleid en de daken van de scholen laten onderzoeken op geschiktheid voor zonnepanelen. Ook ondersteunt hij bij het indienen van subsidieaanvragen. Scholen in Amsterdam kunnen lenen uit het Duurzaamheidsfonds, maar ook gebruik maken van de gemeentelijke regelingen voor Zon op Maatschappelijk Vastgoed en Stimulering Grote Zonprojecten.

De totale kostenbesparing door de samenwerking wordt geschat op meer dan een half miljoen euro. Bijzonder aan het project is ook dat primair onderwijs en voortgezet onderwijs met elkaar samenwerken om de scholen in Nieuw-West te verduurzamen. Door de omvang van het project kunnen ook besturen die maar één school onder zich hebben, aansluiten en scholen waarvan het dak niet optimaal geschikt is voor zonnepanelen.

Deel dit bericht: