Leerlingen van de Faam verrassen vluchtelingen

Dutchwebdesign Support

Het idee ontstond vorige week spontaan: tijdens de kookles stelde leerling; Ryustem Dahilov voor of de klas niet kon koken voor de vluchtelingen van het Veldpark. De klas reageerde enthousiast en de kookdocent vond dit zo’n bijzonder initiatief en moest daar iets mee doen.

Een hele goede actie in het teken van Pasen. Koken zou praktisch niet haalbaar zijn, maar lekkere dingen bakken voor bij de koffie voor de opvang in de Noorderkerk zou natuurlijk wel kunnen. Het contact was gauw gelegd en zodoende werd de hele week het kooklokaal omgetoverd tot banketbakkerij. Alle klassen gingen aan de slag.

Maandagmiddag was het zo ver, de eerste groep leerlingen ging helpen uitdelen, ze vonden het best spannend. Eenmaal aangekomen werden ze met open armen ontvangen en voelden ze zich heel erg welkom. Grote dozen met brownies, appeltaart en cakejes werden door de leerlingen uitgedeeld, de reactie waren zeer enthousiast.

Het was voor de leerlingen een bijzondere ervaring om contact te hebben met deze groep mensen waarvan er velen maar enkele jaren ouder zijn.

Deel dit bericht: