Leerlingen van ZAAM gaan Social Peace Challenge aan op Internationale dag van de Vrede

Op donderdag 21 september, op de Internationale dag van de Vrede, zijn jongeren met een verschillende achtergrond uit Amsterdam, Kaapstad en Beiroet samen met DreamWeb de Social Peace Challenge aangegaan. Op elke locatie voerden de jongeren opdrachten uit met als doel onderlinge verschillen te overbruggen en te verbinden, om zo samen te ontdekken dat er meer overeenkomsten zijn dan verschillen. In het Calvijn College in Amsterdam kwamen eerste- en tweedejaars leerlingen van het Huygens College, de Vinse School, het Calvijn College en het Bernard Nieuwentijt College bij elkaar voor de Social Peace Challenge.

De Amsterdamse wethouder van onderwijs, jeugd en diversiteit Simone Kukenheim, schrijver en dominee Mpho Tutu van Furth, dochter van Nobelprijswinnaar van de Vrede Desmond Tutu, Jolanda Hogewind, directeur van het Calvijn College en Judith Steenvoorden, voorzitter College van Bestuur ZAAM waren aanwezig om samen de vrede te vieren.

Mpho Tutu van Furth vertelde in haar toespraak over het toenmalig apartheidsregime in Zuid-Afrika en het belang van vrede. Simone Kukenheim jureerde samen met kunstenares Mariken de Goeden de creatieve challenge en reikte vervolgens de Social Peace Awards uit aan de winnende teams.

Bekijk de samenvatting van dit mooie gebeuren.

Deel dit bericht: