LOB is van iedereen

Op dinsdag 20 maart namen een aantal docenten van de scholen van ZAAM deel aan de bijeenkomst ‘LOB voor iedereen’. LOB staat voor loopbaanoriëntatie en -begeleiding. Deze vorm van onderwijs wordt steeds meer toegevoegd aan het reguliere onderwijsprogramma.

Als je als leerling in het voortgezet onderwijs beter snapt wie je bent, wat je belangrijk vindt, wie jou kan helpen om ergens beter in te worden en wat voor vervolgstudie dus bij je past, dan krijg je daar energie van. Je kunt daardoor beter motiveren waarom je vakken wel of niet in je profiel wilt kiezen en hebt dus ook meer plezier in het volgen van vakonderwijs (Engels, Nederlands, wiskunde enz.). Talenten worden aangesproken en daar wordt ieder mens blij van. Of je nu op school zit of al werkt.

De bijeenkomst had als doel dat scholen van elkaar leren en ervaringen uitwisselen om leerlingen te begeleiden in het ontdekken, ontwikkelen en benutten van hun kwaliteiten en motivatie. Zie voor meer informatie over LOB: https://www.expertisepuntlob.nl.

Deel dit bericht: