ZAAMcast: dé podcast over het onderwijs

ZAAM lanceert de ZAAMcast, dé inspiratiepodcast voor iedereen met een hart voor onderwijs!

Wekelijks wordt een nieuwe aflevering uitgebracht. In elke aflevering spreken we met leerlingen, docenten en schoolleiders en een speciale gast over grote, inspirerende maatschappelijke thema’s zoals duurzaamheid, diversiteit en nog veel meer.

ZAAMcast #1: Omgaan met diversiteit met Fatima Elatik
De eerste ZAAMcast heeft als thema ‘Omgaan met diversiteit’. Fatima Elatik gaat in gesprek met Bilan Dahir (docent), Sabine Mosman (leerling) en Koen Bakker (directeur). Alle drie van het Pieter Nieuwland College.

ZAAMcast #2: Motivatie met Steven Pont
In deze aflevering is Steven Pont te gast op het Huygens College midden in Amsterdam. Onder begeleiding van Frank Maas gaat Steven met leerling Romesa, directeur Holga de Vries en docenten Margaret en Samantha Revet in gesprek over motivatie, het aantrekkelijk maken van leren en de cruciale rol van de docent hierbij.

ZAAMcast #3: Kansengelijkheid met Sarah Sylbing en Esther Gould (winnaars Amsterdamprijs 2021)
Dit keer ging Jeroen Oomen van De Apollo in gesprek met Sarah Sylbing en Esther Gould, de makers van de serie KLASSEN,  over de rol van onderwijs bij het bevorderen van kansengelijkheid.

ZAAMcast #4: Duurzame ontwikkelingsdoelen in het onderwijs
In deze vierde aflevering in de reeks is Sandra Pellegrom te gast op het Calvijn College. Samen met leerlingen Naomi en Nisrim, docent Nathalie en directeur Hassan voert zij het gesprek over de duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG’s) en welke rol ze zouden moeten spelen in het onderwijs.

Deel dit bericht: