Romy Groen, leerling

Dansopleiding Zuiderlicht College, in samenwerking met Lucia Marthas, Institute for performing arts

“Ik zit niet graag stil en dat hoeft op mijn school gelukkig niet. We hebben steeds een paar uur dans en dan weer ‘gewoon’ les.”

“Eigenlijk wilde ik de weekendklas bij Lucia Marthas gaan doen, maar na de auditie werd ik gevraagd voor deze opleiding. Ik combineer de dansopleiding nu met vmbo-tl. Dit is pittig. We maken lange dagen en ik heb veel reistijd omdat ik in Almere woon. Dat vraagt heel veel discipline, want ik moet natuurlijk ook nog huiswerk maken. We reizen wel met een groepje en dat is heel gezellig.

Leraren plannen toetsen gelukkig ver vooruit zodat ik er rekening mee kan houden en alvast extra kan leren. Aan de andere kant zit ik niet graag stil en dat hoeft op school gelukkig niet. We hebben steeds een paar uur dans en dan weer ‘gewoon’ les.

We hebben op school duidelijke regels over hoe we me elkaar omgaan. Dat vind ik wel goed omdat het anders snel een rommeltje wordt. Mijn klas is heel hecht en we hebben een fijne mentor. Als er een keer iets is, organiseren we een vergadering waarin we problemen samen bespreken.

Ik weet nog niet precies wat ik later wil gaan doen, maar het zal zeker iets met dans worden. Misschien wel een mbo-dansopleiding. Dan is dit een goede voorbereiding. Ik heb gemerkt dat deze school echt perfect bij me past.”