Tunde, Lula en Dirkje, leerlingen

Havo De Hof is in 2015 gestart op de Linnaeushof en in 2016 verhuisd naar een locatie aan de Dapperstraat. Een gebouw dat ondanks de vele verdiepingen, de geborgenheid biedt die De Hof een vertrouwde plek maakt voor leerlingen en medewerkers.

“Dit gebouw is groter en moderner en we hebben natuurlijk ook meer leerlingen, nu zijn we een echte middelbare school. “

Opkijken

Tunde en Lula zijn begonnen op de eerste locatie van havo De Hof, het Linnaeushof, met 80 andere leerlingen. Dirkje startte in de 3e klas op De Hof. Het is leuk als je iedereen kent, maar je hebt toch verwachtingen als je van de lagere school af komt: “Je kan tegen niemand opkijken”. Je mist het niet, maar het is wel anders. Je blijft het gevoel houden alsof je op basisschool zit”. Dat gevoel is nu wel veranderd, met name door het nieuwe gebouw. “Dit gebouw is groter en moderner en we hebben natuurlijk ook meer leerlingen, nu zijn we een echte middelbare school. “

Ruim en licht

Sinds het begin van schooljaar 2016-2017 zitten ze namelijk in een pand van zes verdiepingen in de Dapperstraat, recht tegenover de Dappermarkt en naast de brandweer. De leerlingen zijn blij met de nieuwe locatie. Het is modern, ruim en licht. Door de ruimte is er meer rust gekomen onder de leerlingen, in het oude pand was het te vol waardoor het chaotischer was. Tegelijkertijd was het wel gek om de Linnaeushof te verlaten: ze hadden daar toch wel herinneringen liggen en ze waren de eerste leerlingen van havo De Hof in dat pand. Enige nadeel nu: veel trappen!

Middenplein

Een van de wensen van de leerlingen was dat er ruimtes zouden komen om te kunnen relaxen, of ieder geval ruimtes buiten het klaslokaal. Die zijn er gekomen. Elke verdieping heeft een middenplein. Tijdens de lessen wordt het plein gebruikt om zelfstandig te werken. De leraar kan zijn lokaal met behulp van een grote schuifdeur open zetten. Zo houd je een oogje in het zeil en je verlengt je leslokaal. In de pauzes kunnen de leerlingen hier relaxen, maar dat kan natuurlijk ook op het dakterras, best uniek voor een school! En vanaf klas 3 mag je naar buiten, genoeg eettentjes in de buurt. “We moeten alleen wel op de tijd letten, voor je het weet zijn we te laat!”