XP.2023-001

vakexpert bewegingsonderwijs LO

Xplore – Agora Amsterdam, Amsterdam

Beschrijving

Xplore – Agora Amsterdam is een leeromgeving voor vmbo-t, havo en vwo in Amsterdam Noord. Op Xplore wordt onderwijs gegeven volgens het Agora concept, een concept waarin leerlingen mogen leren wat ze interesseert, op hun eigen manier. "Waar ligt jouw stip?" Is de vraag waar ze mee aan de slag gaan. We hebben dan ook geen curriculum, geen toetsen en geen leerjaren op Xplore.

Wat ga je doen?
Je bent verantwoordelijk (samen met het team en onze leerlingen) om invulling te geven aan het bewegingsonderwijs op Xplore. Dat bestaat uit de volgende onderdelen:
1. Zorgen voor een zeer gevarieerd programma/aanbod van L.O. en/of sporten waar leerlingen zichzelf voor op kunnen geven. Dit betekent dat je zelf lessen zult verzorgen.
2. Daarnaast coordineer je andere sporten/lessen door trainers/sporters van buitenaf te benaderen om lessen te komen verzorgen.
2. Begeleiden van leerlingen die challenges doen die verband houden met bewegen/sporten.
3. Coördinatie en administratie van bovenstaande en zorgdragen voor inschrijven en indelen van leerlingen en bijhouden van presentie.
4. Opzetten en verzorgen van BSM- en LO2 lessen en als vakexpert leerlingen voor deze vakken begeleiden in hun eindexamentraject. Je stelt (samen met leerlingen) een eigen programma samen.
5. Organisatie van sport- en speldagen.

Het inrichten van bovenstaande punten betekent dat we van de kandidaat verwachten dat deze in staat is de visie van Xplore, gecombineerd met eigen inzichten, te vertalen in een strategisch Sport- en bewegingsbeleid.
.

Functie-eisen

Wie zoeken we? / Wat breng je mee?

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die zich volledig herkend in het Agora concept en niet kan wachten om ermee aan de slag te gaan.

Onze ideale kandidaat voldoet aan (een groot deel van) de volgende punten:
· Je hebt een lerarenopleiding LO afgerond.
· Je hebt ervaring met het geven van LO binnen het VO.
· Je hebt ervaring in het verzorgen van BSM en/of LO2-lessen.
· Je hebt een duidelijke visie op bewegingsonderwijs en kunt deze, in overleg met anderen, vertalen naar een beleid en organisatievorm die past bij de visie en filosofie van het Agoraconcept en Xplore in het bijzonder.
· Je bent op de hoogte van actuele pedagogische, vakinhoudelijke en vakdidactische inzichten, methoden en technieken.
· Je bent handig met basissoftware zoals Word en Excel.
· Je bent flexibel, proactief, stressbestendig en hebt een hands-on mentaliteit.
· Je bent ontwikkelingsgericht, reflectief en hebt humor.
· Je bent zeer communicatief vaardig en gaat makkelijk contacten en relaties aan.
· Je hebt een breed netwerk in de Amsterdamse sportwereld.

Arbeidsvoorwaarden

Inschaling is afhankelijk van huidig salaris en inschaling. De CAO Voortgezet Onderwijs is van toepassing.

Sollicitatieprocedure

Herken jij je in bovenstaande dan komen we graag in contact met jou. Stuur je sollicitatie in voor 17 juli 2024. En wie weet kunnen we jouw verwelkomen in ons X team!

Na sluiting van de vacature zullen we contact opnemen met alle sollicitanten en maken we met de meeste geschikte kandidaten afspraken voor gesprekken.
Zij zullen dan twee gesprekken hebben: één met en leerlingen en ouder(s) en één met teamleden die tot op heden betrokken zijn bij het bewegingsonderwijs.

Direct solliciteren

1800 tekens resterend
Sleep bestanden hier of...
  • Maximale bestandsgrootte: 10,49 MB

Recente vacatures