Blaise Pascal College

Docent Nederlands

Blaise Pascal College, Zaandam

Beschrijving

Jouw werkplek
Het Blaise Pascal College is een gemoedelijke, middelgrote havo/vwo-school in een stedelijk gebied (Zaandam). De leerlingenpopulatie van het Blaise Pascal College is heel divers. Wij bereiden de leerlingen voor op een internationale en interculturele samenleving. Ze leren na te denken over de wereld om zich heen, worden zich bewust van stereotyperingen en leren respect voor diversiteit te hebben. De leerlingen en hun ouders vinden de sfeer en veiligheid op onze school heel goed.
Het Blaise Pascal College doet er alles aan om beginnende docenten een werkplek te bieden waar ze in de praktijk kunnen leren en uitgroeien tot een volwaardige docent. Maar ook ervaren docenten kunnen rekenen op de steun van school en een fijne samenwerking met alle collega’s.

Het Blaise Pascal College is per direct op zoek naar een Docent Nederlands (0,5 - 0,6 fte) met de intentie om voor langere tijd samen mooi onderwijs te maken.
Jouw team
De sectie Nederlands bestaat uit acht gedreven, nieuwsgierige en humorvolle collega’s. Zij hebben geregeld overleg om bijvoorbeeld het curriculum, maar ook de leesvaardigheid van de leerlingen, te verbeteren. Jouw inbreng en kennis wordt hierbij zeer gewaardeerd! Sinds twee jaar werkt de onderbouw met de digitale methode Plot26, om leerlingen op betekenisvolle wijze en met plezier aan Nederlands te laten werken. Deze methode past goed bij de manier van lesgeven van de sectie, namelijk nieuwsgierigheid bij de leerlingen aanwakkeren, divers onderwijs aanbieden, samenwerking in de klas stimuleren en een speelse sfeer creëren.
In de bovenbouw werken we met eigen materiaal, een examenbundel en de online omgeving van NUMO. Zo stemmen we af op wat de leerlingen nodig hebben om zich goed voor te kunnen bereiden op hun examen.
Op dit moment is het team stappen aan het zetten om de werkdruk te verlagen. Dit met volledige medewerking van de schoolleiding.
Wij kijken uit naar je sollicitatie en heten je graag welkom in ons team!

Functie-eisen

Wat we van jou verwachten
Of je nu van schrijven houdt of een boekenwurm bent (of allebei): het Blaise Pascal College en de sectie Nederlands vinden het belangrijk dat je:

 • liefde voor het vak hebt en dit met enthousiasme weet over te dragen;
 • het als je taak ziet om jongeren te leren zich te redden in onze maatschappij en zich te ontplooien tot wie ze willen zijn. En dat je daarvoor, net als het team, leerlingen wilt helpen om zich goed te leren uitdrukken in woord en geschrift. Daar hoort bij dat je hen kritisch leert nadenken over de informatie die ze tegenkomen. Geen tekstbegrip‘foefjes’ dus, maar bijvoorbeeld samen een tekst doorgronden en denkvragen stellen;
 • affiniteit hebt met formatief handelen en een cursus wilt volgen om hier zo goed mogelijk mee te kunnen werken in je klassen;
 • van en met je leerlingen en collega’s leert en dat je het leuk vindt om jezelf hierin te blijven ontwikkelen;
 • dat je bevoegd bent of studerend voor een bevoegdheid tot docent Nederlands.

Arbeidsvoorwaarden

Wat wij jou bieden

 • Een baan waarin je echt verschil kunt maken
 • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling
 • Een gezellige school waar je je gehoord en ondersteund voelt
 • Werk in een team met enthousiaste en ontwikkelingsgerichte collega’s
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden als..Salarisschaal LB-LC-LD afhankelijk van ervaring en lesbevoegdheid.

Direct solliciteren

1800 tekens resterend
Sleep bestanden hier of...
 • Maximale bestandsgrootte: 10,49 MB

Recente vacatures