06_logo_READ2ME_klein-rgb

Leerling Damstede Lyceum wint voorleeswedstrijd

Riyan Yed heeft de voorleeswedstrijd Read2Me gewonnen. Deze wedstrijd van de Openbare Bibliotheek Amsterdam is de landelijke voorleeswedstrijd voor het voortgezet onderwijs. Het is een populaire leesbevorderingscampagne met als doel het leesplezier van leerlingen te vergroten en het lezen van jeugdliteratuur te bevorderen.

Leeslessen
Tijdens de leeslessen oefenden de klassen met voorlezen. Zij lazen elkaar voor uit het boek ‘En toen Sheherezade, en toen?’ van Imme Dros. Daarna kozen zij de beste voorlezer van de klas. De beste voorlezers van de zes brugklassen streden vervolgens tijdens de Open Avond op 30 januari om de titel 'Beste Voorlezer van Damstede Lyceum'.

Zelfgekozen fragment
In de finale lazen de leerlingen een zelfgekozen fragment voor uit De Tunnel van Anna Woltz. Na een spannend uur werd Riyan Syed de winnaar. Als beloning mochten alle finalisten een boek uitzoeken.

Amsterdamse finale
Riyan Syed zal op 6 maart 2024 het Damstede Lyceum vertegenwoordigen in de Amsterdamse finale in de OBA. Wie weet is de volgende stap: de provinciale finale en misschien daarna zelfs de landelijke finale! Riyan, zet hem op!