Inspiratiesessie

Volop inspiratie op Xplore

Een belangrijke onderwijsactiviteit op Xplore zijn de 'inspiratiesessies', verzorgd door o.a. ouders, belangstellenden en stagiairs. De school biedt een wekelijks variërend aanbod/programma aan. Een aantal van deze inspiratiesessies zetten we in de schijnwerper.

Een familiegeschiedenis beeldend maken
Fotograaf Morad Bouchakour gaf een serie van inspiratiesessies over het beeldend maken van de familiegeschiedenis van leerlingen door middel van een zelfportret. Dit resulteerde in prachtige verhalen en beelden.

Hoe kijken we tegen mensen met een handicap aan?
Senne Limborgh gaf een inspiratiesessie over hoe het is om in een rolstoel te zitten en hoe het beeld dat we hebben van mensen met een handicap kunnen veranderen. De leerlingen kregen de kans om zelf trucjes te doen in een rolstoel.

Let's talk about sex?!
Leerlingen van CKV en theater bezochten de voorstelling ‘Let's talk about sex!’ en spraken tijdens het maken van een fruitsalade verder over dit onderwerp. Een creatieve manier om leerlingen over onderwerpen in de taboesfeer in gesprek met elkaar te brengen.

Chinese kalligrafie
En op Xplore kan je eindexamen doen in Chinees. De nieuwe Chinees-expert, Larissa, gaf een inspiratiesessie over Chinese kalligrafie. Leerlingen gingen aan de slag met penseel, inkt, inktsteen en rijstpapier. Ze leerden nieuwe woorden en kregen inzicht in kalligrafie.