BCA.2023-024

Bindelmeer College

Het Bindelmeer College is een school waar leerlingen met plezier naartoe gaan. Onze medewerkers werken nauw met elkaar samen en staan altijd voor de leerlingen klaar. Leerlingen voelen zich geaccepteerd om wie zij zijn en worden gesteund wanneer dat nodig is. Omdat alle leerlingen voor ons bijzonder zijn.

Naast het verder ontwikkelen van talenten en het ontdekken van passies is het op het Bindelmeer College vooral belangrijk dat leerlingen zich prettig voelen. Zo kan je meer uit jezelf halen. Het hele team van het Bindelmeer College werkt samen voor jouw toekomst.

Het onderwijs
Het Bindelmeer College is meer dan alleen een vmbo-school. De leerlingen in de onderbouw volgen bijvoorbeeld een talentroute met talentklassen voor voetbal, dansen, koken, technology of kunst. In de bovenbouw kun je vier routes volgen: vakmanschapsroute, vmbo-basis, vmbo-kader of vmbo-theoretisch. Bij de vakmanschapsroute (VMR) volgen leerlingen één van de drie uitstroomprofielen die leidt tot een mbo-2 diploma van het ROC van Amsterdam. De vakmanschapsroute start in leerjaar 4 en duurt in principe twee jaar. Dat betekent dat je vanaf je start op het Bindelmeer College dus in totaal binnen vijf jaar je mbo-2 diploma haalt; dat is een jaar sneller dan wanneer je na een gewone vmbo-basis opleiding naar het ROC gaat.

De keuze is dus ruim op het Bindelmeer College en wij bieden leerlingen een diploma op maat.