Calvijn_voetbalkooi

Calvijn College

Het Calvijn College is een goede en fijne vmbo-school in Amsterdam Nieuw-West. Je krijgt veel persoonlijk begeleiding en de docenten helpen en stimuleren je om verder te komen.

De school is meer dan een plaats waar je les volgt. Het is een plek waar je je op je gemak voelt en vrienden maakt en waar veel activiteiten plaatsvinden. Waar je geïnspireerd en uitgedaagd wordt.  Het schoolgebouw is modern en licht en ligt vlakbij station Lelylaan. Houd je van sporten? Het Calvijn College heeft een prachtige voetbalkooi op het dak, een megagrote sporthal en een Calvijn-Gymboxx met uitdagende trainingsmaterialen. Uniek voor Amsterdam!

Het onderwijs
De eerste twee jaar krijg je basisvorming om beter te worden in Nederlands, Engels, Frans, Rekenen en Wiskunde, Biologie, Mens en Maatschappij en ICT. Op het Calvijn College leer je vanuit boeken, vanaf je Chromebook (die je van de school te leen krijgt) en door veel zelf te doen en te ontdekken. Je doet mee aan allerlei workshops, praktijklessen en het buurtprogramma ‘NEXT’. In het derde jaar stroom je door naar TL/GL, KB (kader) of BB (basis). Dan kies je ook een profiel. Doe je BB (basis) dan volg je de Vakman route en behaal je binnen vijf jaar een mbo-2 diploma op het Calvijn.

Ervaringen