Schermafbeelding-2022-11-04-om-14.24.18

Damstede Lyceum

Het Damstede Lyceum daagt leerlingen uit om het beste van zichzelf te laten zien, niet alleen als het gaat om schoolprestaties, maar ook op sociaal en emotioneel gebied. Docenten en medewerkers nemen alle leerlingen serieus en spelen in op wat ze nodig hebben. Alle aandacht gaat uit naar de leerling. In de les, maar ook daarbuiten.

Het contact tussen de school en ouders en verzorgers is goed, wat belangrijk is voor de leerlingen van Damstede. Want je groeit door inspiratie en het ontvangen van vertrouwen in een rijke en gestructureerde omgeving.

Het onderwijs
Het Damstede Lyceum is een school voor gymnasium, vwo, havo en technasium en heeft een tweejarige brugklas. Aan het eind van de brugklas wordt bekeken welk onderwijs het beste bij een leerling past. De brugklas biedt vwo-, havo/vwo- en havo-klassen. Extra aandacht is er voor de Nederlandse taal, spreekvaardigheid en studievaardigheden. In het eerste jaar maak je kennis met het technasium, op school is huiswerkbegeleiding en Damstede heeft een nieuwe bibliotheek met 50 huiswerkplekken en 21 leesstoelen. Ook kan je je talenten versterken met Spaans, Cambridge Engels of een masterclass aan de universiteit.