HuC.2023-055

Huygens College

Het Huygens College is dé school waar talent ontdekt en gekoesterd wordt. Op het Huygens College draait het niet alleen om boekenwijsheid, maar leer je vooral door te doen. De school stimuleert hands-on leren, zoals bij het project Fast Fashion, waar je leert over duurzaamheid en verantwoordelijkheid in de mode-industrie.

Daarnaast is er een goede zorgstructuur met workshops voor leerlingen, variërend van pestpreventie en cyberpesten tot workshops over liefde en relaties. In het carrouselprogramma draaien leerlingen uit groep 8 mee met het Huygens College om de sfeer te proeven en deel te nemen aan leuke activiteiten. Dit versoepelt de overgang van basisschool naar vmbo.

Het onderwijs
Het Huygens College is een vmbo waar leren leuk en boeiend is. De school biedt een breed scala aan activiteiten en programma’s. Als leerling krijg je zo de kans talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Denk bijvoorbeeld aan gamedesign en fotografie of een maatschappelijke stage in leerjaar 2. In het Maak lab kan je creativiteit en technische vaardigheden combineren door bv. te experimenteren met 3D-printen, robotica en andere moderne technologieën. In de Kunstklas maak je kunstwerken voor het Amsterdam Light Festival. En in de Sportklas kunnen kiezen uit diverse sporten zoals skiën en free runnen.

Kennismaken met het Huygens College? Bekijk hier het filmpje:

Ervaringen