ILC.2023-008

Iedersland College

Respect, duidelijkheid en veiligheid, dit zijn de drie waarden die centraal staan op het Iedersland College. Op het Iedersland College vinden ze het belangrijk om leerlingen te helpen en te ondersteunen zodat ze het beste uit zichzelf kunnen halen.

Het Iedersland College is een school waar rekening wordt gehouden met individuele verschillen en past de begeleiding hierop aan.

Het onderwijs
Leerlingen op deze school hebben een extra ondersteuningsbehoefte. Het Iedersland is een tussenvoorziening: de leerlingen volgen het reguliere basis- of kaderberoepsgerichte onderwijsprogramma maar ontvangen extra begeleiding om dit diploma te kunnen behalen. Deze begeleiding kan zowel binnen als buiten de klas plaatsvinden. Het Iedersland College is één van de vier tussenvoorzieningen in Amsterdam waar leerlingen worden opgeleid voor een basis- of kaderberoepsgericht diploma. Het onderwijs is uitdagend en wordt gegeven in een veilige, kleinschalige omgeving met ongeveer 165 leerlingen. Er zitten maximaal 16 leerlingen in een klas. Door de kleinschaligheid kent iedereen elkaar goed en voelen leerlingen zich snel thuis. De mentoren geven hun leerlingen veel aandacht en begeleiding.

Kennismaken met het Iedersland College? Bekijk het filmpje:

Ervaringen