PZ.2023-003

Pascal Zuid

Pascal Zuid staat voor leren wat nodig is voor jouw toekomst, ontdekken waar jij goed in bent en doen: in de praktijk oefenen om goed voorbereid te zijn op jouw volgende stap. Pascal Zuid kijkt daarom of het advies dat je gekregen hebt ook echt bij jou past.

Leerlingen met verschillende basisschooladviezen zitten bij elkaar in de klas. Iedere leerling wordt per vak op zijn of haar niveau uitgedaagd en krijgt de kans om te groeien naar het niveau dat past.

Het onderwijs
Het beroepsgerichte programma in de bovenbouw heet ‘Allround’. Hier kiezen leerlingen uit één van de twaalf praktijkvakken zoals robotica, zorg en welzijn, ondernemen en multimedia. Beoefen je een topsport? Op Pascal Zuid kan je dit combineren met school. Ook biedt Pascal Zuid taal- en rekenondersteuning. Voor leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben op andere gebieden is er een trajectgroep.

In de onderbouw heeft Pascal Zuid een tweejarige brede brugklas (vmbo-basis, -kader en -tl). Voor leerlingen met een vmbo-tl/havo-advies biedt Pascal Zuid samen met het Blaise Pascal College (havo/vwo) de havo-kansklas aan. Leerlingen volgen in deze brugklas daarom ook lessen op het Blaise Pascal College.