Zaam definitief HR 02© 2014 BoFotografie, Lex Banning

Sweelinck College

Het Sweelinck College is een kleine school in een mooi gebouw waar je gezien en gehoord wordt. De speciale introductieweek zorgt ervoor dat leerlingen zich snel op hun gemak voelen. En de docenten van het Sweelinck College helpen je daarna verder op weg. Ze geven structuur en helpen leerlingen om zelfstandig hun doelen te bereiken en meer uit zichzelf te halen.

Bij het onderwijs van het Sweelinck College zijn activiteiten omtrent loopbaanoriëntatie belangrijk, zoals sollicitatietrainingen (ook in het Engels), een beroepenbeurs en MBO-uitwisseling.Brede vorming van de leerlingen staat hoog in het vaandel. Het Sweelinck College kunnen leerlingen vakken die bijzonder zijn. Van Digikunde tot Spaans.

Het onderwijs
Het Sweelinck College is dé school voor mavo en havo in Amsterdam Zuid en collega’s en leerlingen komen uit alle delen van de stad. Je bent van harte welkom met een mavo (vmbo-t), een vmbo-t/HAVO en een HAVO advies. Leerlingen met een dubbeladvies, krijgen les op HAVO niveau. In de brugklas krijgen leerlingen twee jaar de tijd om te ontdekken welk niveau het beste bij hen past. Vind je een vak moeilijk of heb je een uitleg nog niet begrepen? Dan kun je twee keer in de week steunles krijgen. Vakdocenten geven in de steunlessen extra uitleg en helpen leerlingen in korte of langere tijd eventuele achterstanden weg te werken. Leerlingen kunnen deelnemen aan de huiswerkklas waar ze in een rustige en gestructureerde omgeving hun huiswerk kunnen maken. De ervaren begeleider van Orbit helpt bij vragen en het organiseren en plannen van taken.