ZLC.2023-014

Zuiderlicht College

Op het Zuiderlicht College staan persoonlijke groei en ontwikkeling van de leerlingen centraal. Wat het Zuiderlicht College verder bijzonder maakt, is de warme en positieve sfeer waar leerlingen zichzelf kunnen zijn en zich snel thuis zullen voelen.

Er zijn volop kansen om te groeien, zichzelf uit te dagen en talenten te ontwikkelen. De betrokken mentoren staan altijd klaar om te helpen. Daarnaast is er een breed aanbod aan creatieve en actieve vakken waaruit leerlingen kunnen kiezen.

Het onderwijs
In het bruisende hart van Amsterdam Zuid biedt de school een uitstekende leeromgeving voor vmbo-leerlingen voor de basis, kader, gemengde- en theoretische leerweg. Naast de reguliere vakken zoals Engels en geschiedenis, biedt het Zuiderlicht College een uniek carrousel met verschillende talentvakken. Enkele voorbeelden van deze talentvakken zijn onder andere sportklas, beauty class, kunstklas, music video creator, wereldkeuken en mode. Ook is het mogelijk deel te nemen aan de toptalentenklas van het Lucia MarthasInstituteforPerforming Arts. Indien leerlingen op hoog niveau dansen bij de Nationale Balletacademie en een vmbo-kader of vmbo-t advies hebben, kunnen zij ook onderwijs volgen bij het Zuiderlicht College en tegelijkertijd hun dansvaardigheden verder ontwikkelen.

Ervaringen